Jimmy SvärdhagenRuter kungSpader essSpelkortSpelkortHjärter damEn-Skön-Mix-Av-Magi-Humor
Trollkarl-Stockholm

Olika ord kan ha samma betydelse. Såsom trollkarl i Stockholm, magiker eller illusionist. Jimmy Svärdhagen är personen man tänker på när man använder något utav de orden även om han nästan exklusivt själv använder ordet trollkarl. Han är specialist på att underhålla alla typer av människor vare sig det är små eller stora företag, på galor, mässor eller olika festligheter som man ser hans magishower. Hans berömda shower kan skräddarsys för alla åldrar eller publiker.

Under SM i trolleri 2012 tog han guld i ”Scenmagi” och för ”Bästa underhållande akt” och kan därmed kalla sig för en av Stockholms bästa trollkarlar!

Söker du en professionell trollkarl för ett framträdande i Stockholm eller på annan ort? Då är du välkommen att kontakta Jimmy.

Kalendertricket

Häng med här och lär dig ett litet häftigt trick som du kan förbrylla dina vänner med. Samtidigt som du bemästrar detta tricket så kommer du samtidigt öva på dina mattefärdigheter. Vi kallar det kalendertricket.

Ta fram och visa en kalender för en eller flera vänner. Peka på kalendern och be dom att välja ut ett av datumen på kalendern, vi tar nummer 17 här som ett exempel. När de har valt ut ett datum, 17, så ska de gruppera och tillsammans börja räkna ut vad summan blir av den kvadrat som bildas runt och tillsammans med 17. Kvadraten ska vara 3 gånger bred och 3 gånger hög (3×3) där 17 är i mitten av kvadraten. Titta på bilden på kalendern här för att se hur kvadraten ska se ut.

Samtidigt som flera drar upp sina mobiltelefoner för att starta kalkylatorn så räknar du enkelt ut att summan av alla siffror i kvadraten genom att enkelt ta 17 gånger 9 (17×9).

Tricket är alltså att multiplicera mittensiffran, den siffran som dina vänner väljer, med 9 och resultatet kommer alltid att bli summan av alla siffrorna i kvadraten.

Häftigt va?

(Psst, för att enkelt multiplicera med 9 så kan du först multiplicera med 10 och sedan ta bort det talet du multiplicerade med. Om de väljer 22 så tar du t.ex 10 x 22 = 220 (enkelt!) och sen tar 220 – 22 = 198. Smart va?)

Mattetrick kalendern

Några av Jimmys återkommande kunder

NY-volvo
200-Elite-NY
200-montico-NY
200-ellos-NY
200-viking line
200-magic bar
200-LR
NY-husqvarna
NY-handelsbanken
NY-bracco
SpecialKarosserABlogo-trans-litenx400
© 2018 Jimmy Svärdhagen - Trollkarl